KESTEN 150 g

Kesten 150 g oljušten i pečen - Maroni- Fast Snack

Kesten 150 g oljušten i pečen - Maroni- Fast Snack


Napokon zdrava grickalica! 


Novi proizvod na našem tržištu za sve ljubitelje ovog ukusnog i nutritivno bogatog proizvodaNe morate više da ga sami pečete ili kuvate, ljuštite, i da se nervirate koliko bacite pokvarenog kestena.Dovoljno je da otvorite kesicu i uživate u grickanju ovog ukusnog proizvoda.

Kesten oljušten i pečen bez ikakvih dodataka, postan i za one koji poste na vodi, idealan za vegane i 


vegeterijance - bez šećera, boja, masnoće i drugih dodataka.

Potražite u objektima dm drogeria kojih ima po celoj Srbiji, u objektima Univer Exporta, i u pojedinim prodavnicama zdravije hrane .

Da li ste znali? 

Kesten leči čak 13 bolesti: Plod koji čuva srce i bubrege, pun magnezijuma i vitamina C!                                                          Zdrava količina kestena na dan, kako biste mogli da dobijete sva njegova pozitivna svojstva, jeste 85 grama. 


Hranljiva svojstva kestena

Kesten sadrži samo gram masti i manje od 70 kalorija na 30 grama. Sadrži i vitamin C, što ga čini posebnim orašastim plodom. Dnevna doza od 85 grama kestena sadrži čak 45% dnevnih potreba organizma za vitaminom C. Plod kestena bogat je folatima, što je inače karakteristika zelenog lisnatog povrća. U njemu ćete osim vitamina C pronaći i vitamine B1, B2 i B6 i folnu kiselinu. Ona je zaslužna za formiranje crvenih krvnih zrnaca i za sintezu DNK. Ovo je hrana dobra za trudnice, jer sprječava pojavu anomalija kod fetusa. 

Jedući kestenje, u organizam ćete uneti i važne materije poput vlakana, magnezijuma, bakra, mangana, kalcijuma, gvožđa, cinka i kalijuma. Unosom kestena, vlakna će pomoći da se smanji nivo holesterola. Od kestena može da se pravi i brašno i pire, jer je, kao i lešnik i badem, bez glutena. S druge strane, ima veći procenat skroba, zbog čega je sličniji krompiru i kukuruzu. 
U bilo kojem obliku, osetićete njegov zanimljiv ukus i dobiti sve nutritivne vrednosti. 


Kesten kao lek !

Kesten čuva srce

U kestenu se nalazi visok nivo mono-nezasićenih masti, kao što su oleinska i palmitinska. One štite kardiovaskularni sistem i pomoći će, uz vlakna u kestenu, da se snizi nivo holesterola. Izbacuje višak vodeKesten ima svojstvo da izbacuje vodu iz organizma, pa time pomaže kod bubrežnih i želudačnih tegoba. Pomoći će pri cirkulaciji i protoku hrane kroz creva, kao i vode. 

Deluje protivupalno 

Zbog svojih protivupalnih svojstava, kesten je idealna namirnica za ljude koji pate od artritisa i reume. Nemačke bolnice je koriste kao lek: Ova biljka obnavlja kosti i zglobove bolje od svega!


Powered by WebExpress